Seinäjoki vietti pahaa aavistamatta vuotuisia tangobakkanaalejaan, kun Neidit karautti ransiittinsa keskelle kylää. Kaiken kokoista ja näköistä väkeä oli liikenteessä lupaavan paljon. Aurinko poltti täysillä juhlakansaa punaiseksi ja nais-ihmisillä täten vaatetta niin vähän kuin säädyllisyyden rajoissa on nipin napin mahdollista. Hyvähyvä.

Vartin kellarikin oli jo roudausvaiheessa sen verran kuuma, että arvatenkin hikinen yöpuhde oli tulossa. Kamat hikoiltiin paikoilleen ja päästin soundcheckaamaan. Yleensä niin sujuva vaihe tuottikin odottamattomia ongelmia. Basariin ei muun muassa meinannut saada tolkkua sitten millään. Mutta viimein homma saatiin jotenkin kasaan ja alkoi aina niin ihana odotteluvaihe.

Siinä odotellessa baari täyttyi mukavasti. Rollerderby-edustuskin saatiin houkuteltua paikalle, joten naiskauneusosasto oli hoidossa. Sai siis ruveta rauhassa jännittämään.

Oikein mukavan latauksen keikan alkuun saikin jännitettyä. Homma lähti rullaamaan mallikkaasti heti ekasta biisistä lähtien ja jatkui viimeisen encoren loppuun. Jengikin oli hienosti mukana. Oli mahtava soittaa pitkästä aikaa täydelle salille. Hikihän siinä tuli.

Fiilis oli kohdallaan myös keikan jälkeisistä kommenteista päätellen. Soundit kuulemma oli vain pikkasen sekavat. Souncheckin ongelmat siis jatkuivat ilmeisesti myös keikalla. Mutta meiningistä tykättiin taas poikkeuksetta.

Oikein makia jälkimaku vedosta siis jäi. Baarinpitäjä Juha piti huolta poikien juomatasapainosta ja omalla ”sitruunanaamallaan” tunnelman varttimaisena. Iso kiitos myös Rollereille beban heilutuksesta ja sille isolle karvanaamalle eturivissä vittuilusta. Nähdään taas seuraavalla kerralla.

 

-Jussi-