Tavastia on nyt sitten jos ei nyt ihan valloitettu niin ainakin korkattu. Olo on onnesta ymmyrkäinen. Kaikki meni juuri niin hyvin kuin mennä voi tai oikeastaan paremmin kuin osattiin odottaa.

Etukäteen allekirjoittanutta jännitti melkeinpä enemmän käytännön säädöt kuin itse keikka. Aikataulu oli helevetin tiukka: Neljältä kamat sisään, PA:n ja kahden bändin kamojen kasaus sekä souncheckit. Puoli kasilta ovet auki, vartin yli kasi meidän veto, jonka jälkeen omat kamat pikavauhtia pois tieltä. Puoli kymmeneltä Kolmas Nainen ja yhdeltätoista lava tyhjäksi lauantaidiskon tieltä. Mahdoton yhtälö?

Aikataulussa kuitenkin mentiin ja vähän aikaa ehti jännittää omaa vetoakin. Vähän arvelutti, että vaikka ilta oli loppuunmyyty, niin ehtiikö yleisö vielä Neitien vuorolle, ja se että jos ehtii onko väki niin Kolmas Nainen –orientoitunutta, että buuaa meidät pihalle.

Aivan turhaan pelättiin moista. Sali oli ainakin meidän mittapuulla parvea myöten täynnä. Vastaanottokin oli erittäin lämmin ja väki oikeasti kuunteli musaa. Hyvin tuntui meininki uppoavan, olihan suurin osa yleisöstä toki jo aikaisemmin hyväksi todettua milf/gilf-kohderyhmää.

Soittokin kulki kuin kiskoja pitkin, välillä toki vähän huonompikuntoista rataosuutta, mutta tylsäähän se liian tasainen matkanteko olisi. Eniten ylpeä olen sekä koko bändin että oman kopan kestävyydestä. Homma ei karannut jännäkakasta huolimatta käsistä ja olo oli jopa rennon itsevarma. Muutaman kerran keikan aikana havahduin siihen, että rämpytin kitaraa jalat haara-asennossa katsellen yleisöä ja vain naatiskelin. Ai ai.

Keikan jälkeiset kommentit sekä yleisön että Kolmannen Naisen edustajilta hiveli sielua. Biisejä kehuttiin hyviksi ja soittoa tiukaksi. Paljoa enempää ei kai bändiltä voi toivoa… tai no tietysti tissit olis kova sana.

Vielä kerran talon kokoinen kiitos niin Kolmannen Naisen jätkille kuin Merimaallekin tästä mahdollisuudesta. Erityiskunniamaininta myös tekniikan porukalle venymisestä. Rubinsteinin ensimmäinen Tavastian veto menee kirkkaasti top1-listan kärkeen. Jotakin taikaa tuossa paikassa taitaa olla. Koska uudestaan?

 

-Jussi-