Taas Tampereella. Kaupunki alkaa käydä jo tutuksi. Nyt oli onneksi niin sanotusti oma keikka omilla kamoilla ja soundcheckinkin sai tehdä ihan rauhassa. Tai siis illalla esiintyi myös kaksi trubaduuria, mutta mies ja kitara –tyylisten aktien vaihdoissa soosaamisen mahdollisuus on luonnollisesti minimaalinen.

Paikka oli aivan mahtava rokkiluola: Pieni hikinen pimeä kellari. Jo tsekissä huomasi, että tila toimi myös soundeiltaan loistavasti. Lisäksi paikan pienuudesta johtuen vähäinenkin väkimäärä näyttäisi salin täydeltä.

Toivo Susi aloitti illan erittäin taitavalla ja kauniillakin laulannalla. Homma jatkui Kaihon ehdottoman omaperäisellä, mutta ehdottoman hauskalla Hetkenlaulu-vittuilulla. Niinpä teki oikeastaan vähän pahaa rikkoa trubaduuritunnelma rämisevällä Neitisoitannalla.

Yleisöä se ei kuitenkaan näyttänyt haittaavan. Rubinsrokki tuntui uppoavan mukavasti salin täyteiseen (kts. 2. kappale) joukkoon. Bändikin nautti atmosfääristä täysin rinnoin, joskaan allekirjoittanut ei omasta mielestään ihan täysin päässyt tunnelman päälle. Mutta kun kaksi kolmasosaa meikäläisistä piti keikkaa ehkä jopa vuoden parhaana, niin enemmistön päätöksellä julistan illan onnistuneeksi.

Nyt vähän ansaittua lepoa ja kovaa valmistautumista ensi viikon Rocksm-finaaliin. Keikkakunto pitäisi ainakin olla kohdallaan. Hyvä pössis on!

 

-Jussi-