Ei saanut Neiti pokaalia, mutta kunniakas jaettu toinen sija nyt kuitenkin. Ja varmasti jätimme jonkinlaisen muistijäljen paikalla olleisiin.

Ilta sujui ennakko-odotuksien kaaoksen sijaan erittäin mallikkaasti. Jo soundcheckin aikana oli kaikki katastrofin ainekset ilmassa: Pistetään viisi täysin erilaista bändiä jokainen omilla pikku teknisillä härpäkkeillä varustettuna tsekkaamaan soundit, aikaa pari tuntia. Vain miksaajan määrätietoinen ja ammattilaisen asenne pelasti tilanteen ja kaikki saivat mieleisensä säädöt. Iso hatunnosto Savolan Jussille siitä.

Myös itse keikat ja vaihdot soljuivat kuin ihmeen kaupalla aikataulun mukaan. Jokainen bändi veti loistavan keikan ja oli omalla sarallaan ehdottomasti paikkansa finaalissa ansainnut. Wankersien äkkiväärä taide yhdistettynä pelottomaan/pelottavaan esiintymiseen asetti riman heti alkuun korkealle. Seraphielin tuulitukkainen voimametalli oli juuri sitä mitä pitääkin. Ja tietenkin koko potin vienyt Dead Cult Diaries hoiti rokettirollinsa energisesti ja taidolla, eikä laulajaneidon ulkoiset avut ainakaan heikentäneet suoritusta. Ainoastaan illan päättänyt Doperman oli jollakin lailla väsyneen oloinen, hyvä sekin, mutta ei vain oikein iskenyt.

Entäs Neiti sitten? Eka biisi lähti hieman takellellen liikkeelle, mutta aika pian päästiin tilanteen päälle ja loppukeikka kulki rennosti ja hyvällä fiiliksellä. Temmot oli totuttuun tapaan törkeän ylinopeussakon lukemissa eikä soitto ja laulu nyt ihan koneen lailla osunut kohdilleen, mutta illan ainoa suomenkielinen ja varmasti Rockstarba-historian popein kokoonpano sulatti säröisempään tulkintaan tottuneen yleisön. Keikan aikana kuultuja kommentteja: ”Mitä v…tua tämä on? Mutta hei täähän toimii!”

Keikan jälkeen palaute oli yksinomaan positiivista (muiltakin kuin kavereilta). Myös Radio Rockin ohjelmapäällikkö Sami Tenkasen vuodatus allekirjoittaneen laulutyylistä hyväili haurauteen taipuvaista itsetuntoa.

Kaiken kaikkiaan illasta jäi hyvä maku suuhun ja sopivasti nälkää. Helsinki on nyt korkattu. Neiti Rubinstein on varmuudella tällä hetkellä tunnetumpi nimi isolla kirkolla kuin viikko sitten. Toivottavasti palaamme sinne mahdollisimman pian. Suunta on edelleen ylös ja eteenpäin.

 

-Jussi-