Keikkavuosi 2019 on nyt korkattu. Erityisen mukavaa oli tehdä se Rytmikorjaamon hulppeassa ja artistimyönteisessä ilmapiirissä. Mukavuutta ei vähentänyt yhtään se, että saimme samalla korkata paikan kevätkauden yhdessä legendaarisen Mustan Paraatin kanssa.

Mukavuuden tunnetta lisäsi kosolti myös paikalle raahamamme oma crew, joten roudaukset, soundcheckit ja kuskivuorojen arvonnat sujuivat kuin itsestään. Tätä se kait parhaimillaan on. Herkän taiteilijan ei tarvitse paljon muuta kuin pitää ja päästää. Suuret kiitokset tästä jannuille Kari, Timppa ja Jyrki!

Mutta olikohan kaikki jo liiankin helppoa ja asiat liian syvällä hansikkaassa? Ennen keikkaa ei meinannut saada millään päälle tuttua pakokauhun tunnetta. Kauhunnostatusaikakin oli tällä kertaa kovin lyhyt, soittoaika kun oli jo klo 21.15, joten lataus jäi vääjämättä pikkaisen vajaaksi.

Keikan alkaessa fiilistä joutuikin vähän kaivelemaan, mutta kyllä se sieltä ainakin osittain löytyi. Omasta puolestani voinkin sanoa, että soitto kulki ehkäpä parhaiten koskaan ja en pysty osoittelemaan sormella muidenkaan soittovirheitä. Homma pysyi hienosti ajoittaisesta (Neideille hyvinkin perus-) ylinopeudesta huolimatta paketissa. Välispiikkiosasto jäi kylläkin vajavahkoksi. Ei vain irronnut mitään järkevää tai toisaalta tarpeeksi järjetöntä sanottavaa. Silloinhan kannattaa kait mieluummin olla hiljaa ja antaa biisien puhua puolestaan.

Suht vähäväkinen yleisö otti biisit vastaan alussa kohteliaasti ja loppua kohden selvästi lämmeten. Soundit olivat kuulemma olleet mainiot, vähempää ei tosin Karilta uskaltanut odottaakaan. Bändi oli kuulostanut tiukalta ja ainakin yksi uusi potentiaalinen fani ilmoittautui kiittelemään keikan jälkeen. Siltä osin ilta saldottui siis selvästi plussalle.

Vähän kaksijakoinen kokonaistunnelma illasta jäi. Soittotatsi ja -fiilis oli kohdillaan, mutta showpuoli jäi joltisenkin sadan pinnan alle. Tästä on eniveis helppo jatkaa kohti uusia taisteluja. Toivottavasti niitä on tälle vuodelle tulossa ennätyksellinen ripakopallinen. Kiitokset vielä niin Rytmiksen kuin Neitienkin henkilökunnalle. Olette hyviä ihmisiä!

 

-Jussi-