Ikimuistoisen festarikesän 2020 avaus Neitien osalta koettiin tänä vuonna vasta 12.9.! Mutta parempi näin kuin ei ollenkaan. Mahtavaa oli taas pitkästä aikaa nousta lavalle.

Aiheuttihan se kieltämättä vähän ylimääräistä kutinaa rintakehässä, kun edellisen kerran keikalla on tullut oltua 3.1. Piti vähän muistella jo kamoja treenikämpällä kasatessa, että kuinkas ja mitenkäs. Onneksi ehdittiin kuitenkin treenaamaan setti siihen kuntoon, että soiton kulkua ei erityisesti tarvinnut jännittää, lavalla oloa sitäkin enemmän.

Jos ei edellisessä ollut jo tarpeeksi tutisemista, niin päätettiin vieläpä esitellä Sepännimen asiantuntevalle musiikinkuluttajakansanosalle pari uuttakin biisiä. Ainakin viimeiset kolme neljä vuotta onkin menty pitkälti samoilla numeroilla eli olihan se jo aikakin. Uudet kipaleet onnistuivat soitannollisesti vähintäänkin kelvollisesti kuten joitakin tipluja ja kaahamisia lukuun ottamatta koko setti. Hyvä me!

Yleisön määrän osalta alkuasetelmat eivät näyttäneet kovin lupaavilta. Neitien suunniteltu soittoaika oli jo klo 19.00 ja yläkerran isäntä oli päättänyt rangaista koko suomenniemeä piiskaavalla sateella. Ihmeen kaupalla juuri meidän setin aikana sade kuitenkin taukosi ja väkimäärä lisääntyi alun kourallisesta lopun pieneen ripakopalliseen. Saatiinpa välitettyä katsojien jalan alle menevää rytmiikkaakin keikan edetessä koko ajan enemmän. Hyvä me!

Uutuuttaan natiseva Sepänniemen ulkolava, hienosti järjestetty juhla-alue, viimeistä piirtoa myöden toimiva tekniikka ja tietenkin Lissun aina artistiystävälliset tarjoilut tekivät Rubinsteinien osalta illasta onnistuneen. Valitettavasti sateinen keli oli kuitenkin pelotellut ihmiset jäämään koteihinsa. Harmillisen vähän tapahtuma veti väkeä vaikka pääesiintyjänä olikin mainiossa kunnossa oleva Miljoonasade. Suoraan sanoen vituttaa Lissun ja muiden järjestelyihin osallistuneiden puolesta.

Festarikesä on nyt siis avattu ja suljettu. Kiitokset sen onnistumisesta kuuluu eritoten tietenkin Lissulle sekä tekniikan puurtajille Markolle, Timpalle ja Oikulle. Vähätellä ei voi myöskään paikalle rohjenneen yleisön osuutta. Näytitte, että pieni sade ei haittaa, kun tarjolla on laadukkaasti järjestetty tapahtuma laadukkaine esiintyjineen. Hyvä te!

 

-Jussi-