Rytmikorjaamo on ollut Neideille aina vähän hankala paikka soittaa. Hankaluus ei ole kuitenkaan johtunut ollenkaan paikasta, joka on tiloiltaan ja artistiystävällisyydeltään aivan Suomen ykköskastia, vaan enemmänkin meistä itsestämme ja meille epäonnisista olosuhteista.

Suurin osa Rytmiskeikoista ovat olleet lämppäysvetoja isolla lavalla. Lämppäribändin asemahan on soittoajoiltaan aina vähän epäkiitollinen, kun suurin osa yleisöstä vasta valuilee keikan kuluessa paikalle eikä Neitien oma fanipohja (vielä) tahdo yksin riittää täyttämään isoa salia. On siis ollut vähän vaikeaa saada kontaktia tyhjän salin perällä pääbändiä odottavaan yleisöön.

Tällä kertaa Neljä Ruusua -lämmittely toteutettiin pikkulavalla ”baarinurkkauksessa”, mikä osoittautui meille paljon sopivammaksi miljööksi. Tila oli intiimi ja yleisöön saatiin luotua yhteys heti alusta asti (tai oikeastaan jo ennen keikan alkua). Ja tosiaan pari kourallista ihmiselävää oli tullut katsomaan nimenomaan Neitien rupeamaa. Lupaavaa, indeed.

Pikkaisen oli teknisiä ongelmia valojen kanssa, kun kaikkia kannuja ei saatu pelaamaan toivotulla tavalla. Antaumuksellinen valomiehemme (ja kuskimme) Timppa kuitenkin teki voitavansa ja loihti tyhjästä lopulta kelpo vilkut. Valoshown vajavaisuutta kompensoi talon mies Teemun vääntämät mitä mainioimmat lava- ja salisoundit. Soittajan oli jälleen kerran hyvä elää ja hengittää ja keskittyä vaan rykimään rokettirolliaan.

Rykiminen kulkikin hyvin, paljon paremmin kuin viikko sitten. Vaikka hurmoksessa vähän jäätiin Wagnerista, niin taiteellinen taso oli nyt reilusti korkeammalla. Ja kyllä yleisökin saatiin lopulta lavan eteen jorailemaan. Encoretkin vaadittiin ”lisää neitiä, neitiä lisää!” -huudoilla. Mahtavaa, indeed.

Ilta nousi siis kokonaisuudessaan reilusti plussan puolelle. Kiitokset siitä kuuluu Rytmikorjaamolle, Teemulle, Timpalle sekä tietenkin pienelle mutta parhaalle yleisölle! Lisäksi on pakko esittää erityiskiitokset reippaille ja mukaville roudausapukäsille! Loppuun vielä erään yleisön edustajan tyhjentävä analyysi Neitien taiteesta: ”teidän musiikki on pirun vaikeaa suomalaiselle miehelle, kun se pistää väkisinkin tanssimaan.”

-Jussi-