Alavus rockcityyn on kuin varkain selän takaa hiippaillut uusi elävän musiikin kehto ja sen kehdon nimi on Pub Ravintola Wagner. Tila on pieni, mutta juuri pienuus luo sopivan lämpimän intiimiyden tunteen, mitä on vaikea isommissa saleissa saavuttaa. Sen lisäksi tila myös soi hienosti: ei seinistä pomppivia kaikuja eikä korvien kautta aivoihin porautuvia pellin iskuja. Tiivistäen Wagner on koko lailla täydellinen mesta paikallisten ja miksei kaukaisempienkin pikkubändien esitellä taitojaan.

Etukäteen odotusarvot eivät ihan mittarin yläpäätä kolkutelleet, Alavus kun ei aina ole omia poikiaan kovin myötämielisesti kohdellut, jos bändin nimi ei sitten satu olemaan Kolmas nainen. Keikkaan valmistauduttiin alustavasti siis enemmänkin hyvänä treeninä ennen viikon päästä olevaa Rytmikorjaamon vetoa kuin vuosisadan rock’nrollshowhun.

Kuinka väärässä arviomme olikaan. Yleisöä oli ahtautunut paikalle lähes täysi tuvallinen, ja kun yleisöstä kolmasosa oli virkistysiltaa viettäviä allekirjoittaneen työkavereita, oli tunnelma heti keikan alusta hilpeä ja äänekäs. Aika nopeasti selvisi, että tästähän saattaakin tulla, jos ei nyt ihan vuosisadan niin ainakin tämän vuoden kovin rockshow. Ääntä yleisöstä lähti ja kunto riitti joraamaan kiihtyvällä intensiteetillä aivan viimeisiin biiseihin asti.

Pasi loihti niin mainiot lavasoundit ja Timppa jälleen vaikuttavat valot, että ei siinä tarvinnut senkään puolesta soittajapojan kuin lasketella menemään. Ja kyllähän me lasketeltiinkin, lujaa ja väärinkin välillä, mutta yleisö viihtyi ja silloin, kun yleisö viihtyy, myös soittaja viihtyy. Tulipahan keikan jälkeen sellaistakin kommenttia, että setti oli liian lyhyt (vaikka kestikin reilun tunnin), mikä kertoo kyllä tyhjentävästi sen, että onnistuttiin.

Kiitos kaikille osallistuneille: Pasille ja Timpalle, möykkäävälle yleisölle ja Wagnerin henkilökunnalle. Illasta jäi sydämeen pysyvä merkki. Toivottavasti elävän musiikin illat jatkuvat paikassa ja toivottavasti yleisö löytää jatkossakin mestoille. Tällaista on tälle seudulle kaivattu!

-Jussi-