Urho Kekkosen ja Antti Ruuskasen synnyinpaikka Pielavesi oli jälleen uusi nuppineulan paikka Neitien keikkakartalle. Ja koria paikka olikin. Löytyipä sieltä myös Jannelle talo, mukavat naapurit ja uusi ura Säviän nuorisoseuran pyörittäjänä.

Keikkapaikalla Juhlarannassa oli puitteet kohdallaan: mahtava miljöö järven rannalla, iso lava ja kunnon PA:t. Muuten järjestelyissä oli ensimmäistä kertaa järjestetylle tapahtumalle tyypillisiä onnahduksia. Mutta niin kuin aina palaset tipahtivat paikoilleen tai vähän sivuun, mutta johonkin kohtaan kumminkin ja homma klaarattiin läpi pahasti edes aikataulusta lipsumatta.

Neitien keikka alkoi taas varsin epäkiitolliseen aikaan varttia vaille kahdeksan. Paikalla ei hirveästi vielä porukkaa ollut ja sekin vähä oli ikäjakaumasta päätellen mitä ilmeisimmin tullut odottamaan meidän jälkeen lavalle nousevaa legendaa Tapani Kansaa. Vaikka useinkin Rubenstillerien musa on kolahtanut milf/gilf-kategoriaan ihan mukavasti, niin nyt ei väkeä saatu syttymään sitten millään.

Syy ei toki ollut yleisössä vaan ihan lavalla olijoissa. Jotenkin tuntui, ettei päässyt kunnolla homman päälle koko keikan aikana. Toki pienikin feedback yleisöstä olisi auttanut asiaa, mutta sehän ei ole yleisön ongelma vaan esiintyjän. Esiintyjän olisi vaan saatava nihkeäkin jengi mukaan. Nyt ei siihen pystytty.

Vaikka itsellä keikan jälkeen fiilikset oli vähän maissa, kovasti taas kehuja sateli. Levyjä myytiin, vaihdettiin ja jaettiin. Kai meilläkin rutiini alkaa olla sitä tasoa, että paska keikkakin kuulostaa ihan ookoolta yleisön korviin. Ja ehkäpä sitä edes pieni painauma Pielaveden maastoon Neideistä jäi. Eli ei tämäkään turha reissu ollut. Senkään puolesta reissu ei ollut turha, että sovimme alustavaa jatkoa jo Rocksm-kisoista tutun Katutaiteilijan, joka muuten veti timanttisen keikan, kanssa yhteiskeikkojen merkeissä.

Lopuksi vielä isot kiitokset Keiteleen Lossisaaren ystävälliselle henkilökunnalle yhteydenotosta ja sille asiakkaalle, joka löysi vessaan unohtamani lompakon. Rehellisiä ihmisiä onneksi vielä löytyy tästäkin maasta. Niin ja oli muuten erittäin herkulliset lihapiirakat ja sämpylät! Poikkeamme varmasti uudestaan.

 

-Jussi-