Neiti Rubinsteinin nykyisen kokoonpanon keikka järjestysnumerolla 40 koettiin lauantaina 26.9. Helsingin Virgin Oilissa. Puitteet olivat hulppeat niin kuin juhlakeikalla kuuluu ollakin. Paikka oli hieno ja tupa täynnä johtuen kuitenkin ehkä enemmän ”jäähdyttelijä”bändistä Kolmannesta naisesta kuin Neideistä.

Roudaus ja soundcheckit kulkivat tutun sujuvalla kaavalla ammattilaisten ottein, mitä nyt Joken Sprintterin lastaus aiheutti muutamia harmaita hiuksia. Kamaa kun oli sen verran, että en uskonut alkuun niiden kaikkien mahtuvan millään kyytiin. Tottuneena tetrismiehenä Jokke kuitenkin asetteli palikat kohdalleen ja päästiin matkaan.

Keikan alla oli havaittavissa pikkasen normaalia enemmän jännitystä, oltiinhan pitkästä aikaa isolla kirkolla. Jännitystasoon vaikutti ehkä myös se, että Kolmannen naisen tasoisen bändin lämppärin paikka ei ole niitä helpoimpia. Yleisöä ei välttämättä kiinnosta pätkääkään tuurilaisen pikkutekijän hengentuotteet ja vastaanotto voi olla hyvinkin kylmä.

Ihan alkukeikasta vastaanotto tuntuikin viileähköltä ja allekirjoittaneella oli pienoisia vaikeuksia päästä vauhtiin. Pikkuhiljaa porukkaa alkoi kuitenkin kertyä myös eturiviin. Loppukeikka menikin kiperässä hurmoksessa tosin tavoista poiketen tempojen suhteen suht maltillisesti. Ja niinhän siinä sitten kävi, että sitten kun päästiin vauhtiin, se olikin jo ohi. Aikataulujen tiukkuudesta johtuen keikka kun oli pakko tiivistää rapiat puolen tunnin mittaan.

Ammattilaisten ottein sujui myös keikan jälkeinen elämä ja takahuonetarjoilut kävivät kaupaksi, kaikille muille paitsi allekirjoitaneelle. Yöllinen auton siirto näet napsahti meikäläisen nilkkaan. Aamuyön tunteina olikin ilmassa aavistuksen omaista känkkäränkkää. Pahoittelut siitä.

Yön aikana pahin kiukku oli kuitenkin sulanut ja pystyi jo makustelemaan rupeaman hyvää jälkimakua. Aamulla hotellilta lähtiessä myös julkisuuden kirot alkoivat nostaa päätään. Aivan tuntematon pariskunta huikkasi, että ”hyvä keikka eilen”. Siitä se sitten alkaa. Saakohan sitä enää missään kulkea rauhassa?

 

-Jussi-