Toisen studiosession lukujärjestys toisti pitkälti ensimmäisen kaavaa: Perjantaina kamojen kasaus, mikitys ja soundcheckit, lauantaina pohjien ja tupla/mauste/soolokitaroiden äänitystä ja sunnuntaina loput kitarat ja laulu.

Tällä kertaa perjantain valmisteluissa ehdittiin vähän pidemmälle kuin viimeksi. Lauantaina päästiinkin nopeammin itse asiaan, mikä oli hyvä, koska soittotatsi ei ollut ehkä ihan niin irtonainen kuin ensimmäisissä sessioissa. Yhdestä biisistä vallankin meinasi tulla oikea Akhilleuksen alaraajan osa. Sovitusta jouduttiin jonkin verran muuttamaan, mikä aiheutti meille ei niin improvisaatioherkille teiteilijoille aikasta paljon ylimääräistä tuskaa.

Lopulta Akhilleus ja kolme muuta toisen kolmanneksen levybiisiä saatiin pohjien osalta tallennettua kovalevylle. Sen verran rankka rupeama kuitenkin oli, että sairaalareissultakaan ei vältytty. Janne onnistui katkaisemaan korvatulpan korvansa sisälle! Eihän se sieltä omin voimin irti lähtenyt ja edessä oli TK-keikka. Siitäkin onneksi selvittiin hengissä ja vain vähäisillä henkisillä vaurioilla.

Lauantain loppu vietettiin sitten kitaratuplauksien ja fuzz-kirskeen maailmassa. Rankkaa on näin vannoutuneena Vox-strato miehenä tunnustaa, että suuri osa näistä tehtiin Marsu-Gibson yhdistelmällä ja vielä rankempaa on tunnustaa, että toimihan se. Älkää kertoko kellekään.

Sunnuntai kulutettiin lukujärjestyksen mukaan kitaroiden ja laulaen. Lauantailta jäi sellainen olo, että työtä olisi jäänyt liikaakin viimeiselle päivälle eikä nukkumaan päästäisi silloinkaan kovin aikaisin. Loput kitarat kuitenkin suristeltiin narulle sutjakkaasti ja lauluhommiin päästiin jo hyvissä ajoin.

Kun laulutkin onnistuivat viime sessioita helpommin, saatiin päivä päätökseen oikeastaan etuajassa. Mitään suurempaa dramatiikkaa ei päivän aikana ilmennyt ja lurautimpa siinä vielä edellisen satsin yhden kipaleen uusiksi, kun oli jäänyt kaihertamaan mieltä liian vaisuna tulkintana.

Rupeama oli jälleen raskas, mutta onnistunut. Aivan kuin vettä vaan homma ei sujunut, mutta korvaa miellyttävä lopputulos pyyhki tuskan hiet otsalta. 2/3 biiseistä on nyt tallennettu ja suunta kohti seuraavaa askelta, mikä onkin ehkäpä vähän sitkeämpi. Loput levybiisit ovat vielä täysin levällään ja lopulliset valinnatkin tekemättä. Voi olla niinkin, että tässä joutuu vielä sävellyshommiin.

 

-Jussi-