Rock”city” Petäjävesi on nyt Neitien osalta korkattu. Reissu oikeastaan jatkoi kevään Viitasaaren ja Saarijärven keikkojen saagaa, osuen tunnelmiltaan suurin piirtein näiden välimaastoon.

Tuntemattomalle omaa musiikkia soittavalle bändille uuden pikkupaikkakunnan valloittaminen on aina haasteellinen tilanne, eikä se helpointa ole keikkapaikan asiakaskunnallekaan. Aina meininki ei kolahda, vaikka bändi kuinka asian eteen touhuaisi, niin ei täysin rinnoin tapahtunut Petäjävedelläkään.

Ravintola Kanttari oli paikkana pienempi kuin ennalta pelättiin, vaikka ahtautta osattiin odottaakin. Aika paljon jouduttiin PA:n, valojen ja backlinen kanssa tekemään kompromisseja, että saatiin edes välttämättömimmät kamppeet sopimaan ”lavalle”. Sen puolesta ilta oli jälleen tekniikan jätkien Timpan ja Pasin osalta yhtä menestystarinaa. Notkeasti sen enempää tuskailematta jätkät osasivat soveltaa tilanteen vaatimalla tavalla. Hattua ylös!

Tunnelma baarissa oli kokoonsa sopivan maanläheinen ja mutkaton. Henkilökunta kohteli soittopoikia asiallisesti ja tarjoilu pelasi niin kiinteän kuin nestemäisen ravinnon osalta. Pienuus takasi tiiviin tunnelman myös keikan aikana. Ihan pähkinöiksi väkeä ei kuitenkaan saatu, osa väestä oli vähän jopa suolapähkinäisellä tuulella.

Keikan jälkeiset tunnelmat eivät siis ihan hurmioituneeseen asti yletä, mutta ihan hauska reissu oli joka tapauksessa. Opittiin ainakin se, että tarvittaessa mahdutaan vetämään noin kahden neliömetrin tilassa. Rimaa hipoen plussan puolelle jäätiin, fiilisosastolla.

 

-Jussi-