Terveisiä aurinkoisesta Sepänniemen lomakylästä. Keli oli mitä parhain ”Neidit&Naiset lavalla” -ulkoilmatapahtuman järjestämiseen. Tai olisi ollut, jos lämpötila ei olisi laskenut vähän liian lähelle nollaa ja viiltävä pohjoistuuli ei olisi ahavoinut ihan niin raikkaasti soittajien, tekniikan porukan ja yleisön naamoja.

Keikalle lähdettiin siis vähän kauhun sekaisissa tunnelmissa. Kuinkahan kohmeessa soittajan sormet olisivatkaan ja kuinka paljon kylmä ilma vaikuttaisi yleisömäärään? Odotettavissa oli, että pääesiintyjää Kolmatta naista nyt varmuudella tullaan kelpo kokoonpanolla seuraamaan, mutta viitsiikö kukaan tulla jo lämmittelybändin ajaksi palelemaan?

Kumpikin pelko osoittautui lopulta turhaksi. Lavalle ympäri maakuntaa haalittujen lämmittimien ansiosta veri virtasi sormissa juuri sen verran, että soittamaan pystyi. Yleisöäkin valui pelipaikalle jo Neitien keikalle varsin reilu ripakopallinen. Koko paletin: järjestäjien, tekniikan, yleisön ja bändien välinen lämmin tunnelma huolehti lopusta.

Tapahtumalle voi näin ollen huoletta lyödä leiman: onnistunut. Lissu joukkoineen oli saanut luotua hienot puitteet kunnon kyläjuhlille. Vaikka Markon uutuuttaan jytisevä ”Suomen suurin” PA pistikin paikan sähköt koville, niin oli se musiikin ulosannissaan omaa luokkaansa, osakiitoksen tästä komeudesta kuuluen tietenkin Karin kultakorville ja -sormille.

uskoisin, että monet tulevat muistelemaan iltaa pitkään. Varmaankaan vähiten sitä ei tule muistelemaan itse tapahtuman järjestäjä Lissu, jonka pitkäaikainen haave oli saada Kolmas nainen Sepänniemen lavalle esiintymään. Nyt haave on viimein realisoitunut. Onnittelut! Ja kiitokset, että saimme Neiti Rubinsteinin kanssa mukana.

-Jussi-